Voimakattila-, ja soodakattila- tarkastuksia, laadukasta oppia!
(Power and recovery boiler inspections)

Pyrimme firman sisäisesti kouluttamaan NDT- ja laatupalvelujen lisäksi toimialoja joissa työskentelemme.
Ei tarvitse olla joka alan erikoisasiantuntija mutta tärkeää tietää mitä ollaan tarkastamassa.
Tammikuussa meillä oli sisäinen/yhteistyökumppaneille suunnattu seminaari vuosihuolloista, ja 1kk sitten sisäinen ostettu koulutus turbiinien perusteista ja tarkastuksista.

Voimakattiloiden ja soodakattiloiden tarkastukset on iso osa meidän työtä ja haluamme tarjota asiakkaille enemmän osaamista sisäisellä tiedonvaihdolla ja koulutuksilla.

Perjantaina 14.4. pidimme Vantaalla/teamsissa sisäisen kattiloiden-perusteet koulutuksen jota oli ostettuna palveluna pitämässä yhteistyökumppani Process Ace Oy:ltä asiantuntija Rami Uusitalo.

Process Acella löytyy valtavasti kokemusta kattiloiden käyttöönotosta ja niihin liittyvistä asiantuntijapalveluista, ja monipuolisen osaamisen kautta myös näihin perusteisiin ja kattilatarkastuksiin löytyy tietotaitoa.

Päivä oli kaikin puolin hyödyllinen sekä kokoneille 20-30 vuotta tarkastuksia tehneille että uusille kavereille.
Tärkeintä on ymmärtää mitä tarkastetaan, miksi tarkastetaan ja mikä on kriittistä ja mikä ei.
Kunnonvalvontatöissä ei voi aina tuijottaa vaan standardia ja kulkea hevosen lailla ”laput silmillä” vaan pitää oppia havainnoimaan myös ympäröivää kokonaisuutta. Tätä ei opi muuta kuin kokemuksen kautta ja kuuntelemalla lisäksi kollegoita ja asiantuntijoita kuten näissä koulutuksissa.

Keskustelua tuli päivän aikana paljon kun meidänkin palveluista löytyy paljon erilaista kokemusta ja eri menetelmiä (köysitarkastukset, dronetarkastukset, mittaus/raportointijärjestelmät).

Kiitos tästä päivästä osallistujille ja erityisesti Process Acelle / Rami Uusitalolle rakentavasta ja laadukkaasta luennoimisesta.

Tästä on taas hyvä jatkaa kohti kevään, kesän ja syksyn revisioita astetta asiantuntevammalla henkilöstöllä!