Voimalaitosten ja sellutehtaiden vuosihuollot on siirretty lähes poikkeuksetta loppukesään ja syksyyn.
Sisäisesti olemme huolestuneena pohtineet että onko tämä oikeasti järkevää ja riittävää toimintaa kun puhutaan laitosten huollosta ja energiavarmuudesta.
Emme maalaa piruja seinälle mutta mikään ei takaa että loppukesästä tai syksyllä tilanne olisi stabiili. Tähän liittyen olisikin hyvä jo miettiä ennemminkin että miten voidaan alkaa töitä tekemään tilanteessa että riski tartuntaan on vielä olemassa ja jopa suuri.
Töitä on kuitenkin alettava pian tekemään. Ei pelkästään sen takia että meillä tai muilla olisi töitä, vaan myös sen takia että kohta ei laitteet ja koneet enää toimi normaalisti. Toinen ongelma on syksyllä uhkaava resurssipula osaajista teollisuuden aloilla. On huomioitava että Suomen lisäksi myös muut maat on siirtäneet suuria töitä syksylle, ja osaajat loppuvat kesken. Samaan aikaan on huomioitava korona-riski.
Meidän näkemyksen mukaan useat laitokset ovat viisaana päättäneet pitää pienemmät vuosihuoltotyöt pois jo alkukesästä. Näissä työmaissa on tärkeää huomioida hygienia, kokoontumisten välttäminen, ruokailutilat jne. mahdolliset tartuntariskipaikat. Hyvin suunniteltuna ja organisoituna tartuntariski pienemmillä työmailla on paljon pienempi kuin kaupassa käydessä.
Me olemme reagoineet myös yrityksenä tilanteeseen!
Olemme linjanneet että työskentelemme 2-4hlö ryhmissä ja minimoimme kontaktoinnin muihin ryhmiin kaikin mahdollisin tavoin. Jokainen ryhmä on omassa taukotilassa jossa myös ruokailu ja raportointitila. Näin pystymme rajaamaan riskit mahdollisen tartunnan suhteen, ja jos jollain todettaisiin tartunta niin voimme vaihtaa kyseisen ryhmän pois ja pystymme resursoimaan uudet tekijät jotta työ voidaan suorittaa loppuun.
Olemme investoineet omia taukovaunuja (kuva) jotka voidaan tuoda työmaalle. Tähän voimme myös lisätä RTG-filmien kehityskoneen jota voimme hyödyntää nopeampien tulosten saantiin suoraan työmaalla silloin kun kohteessa ei voi käyttää Digi RTG:tä.