Esa-Matti Takamäki

Työtehtävä:

NDT-tarkastaja

Koulutus / pätevyydet:

SFS-EN ISO 9712 – 2

PT, MT, RT, VT

Kielitaito:

suomi, englanti, oulu

Toimipiste:

Vantaa

Työkokemus alalta:

5 vuotta

Olen työskennellyt alalla reilut 5 vuotta. Vuosien aikana minulle on kertynyt kokemusta erinäisistä työkohteista. Toisinaan työkohteet ovat hyvin ahtaita ja vaikeasti saavutettavissa, joten hyvä fyysinen kunto on työssäni tarpeen. Korkeanpaikan työskentely on tullut myös erittäin tutuksi työmailla, ja myös se sujuu minulta ongelmitta. Olen työssäni hyvin ratkaisukeskeinen. Minulle on tärkeää löytää ratkaisu eri pulmiin.

Työpäivät ovat hyvin vaihtelevia, ja tilanteet työmaalla saattavat muuttua hyvinkin nopeasti. Hyvästä paineen – ja stressin sietokyvystä on huomattavasti hyötyä. Vuosien mittaan olen päässyt työskentelemään myös kansainvälisissä kohteissa, mm. Australiassa, Kambodzassa sekä Euroopan alueella.

Haluan kehittää omaa osaamistani, ja ultraäänitarkastuspätevyyksien hankkiminen on suunnitelmissa. Olen myös kiinnostunut kansainvälisen hitsaustarkastajan IWI-koulutuksesta sekä suunnitellut työteknikon, eli tuotannon esimiehen tutkinnon opiskelemisesta työni ohella.  

Vaikka työkohteet ovat ajoittain hyvinkin vaativia, koen, että työni on hyvin palkitsevaa. Toisinaan tarkastustyössä tulee eteen yllätyksiä, ja koen mielekkääksi lähteä ratkomaan pulmia. Meillä on hyvä työyhteisö, ja mielestäni se on iso voimavara, jota arvostan suuresti.  

Olen oppinut työni kautta erilaiset tarkastusmenetelmät, ja pystyn soveltamaan oppeja erilaisissa työkohteissa. Myös teollisuusalasta itsessään olen oppinut valtavasti. Vuosien aikana mielenkiintoni on lisääntynyt entisestään, ja olen halunnut opiskella lisää eri aiheista, joita voin hyödyntää työssäni.

Huolehdin omasta jaksamisesta noudattamalla hyviä elämäntapoja. Pyrin huolehtimaan siitä, että ehdin palautua pitkistä työvuoroista vapaa-ajallani. Turvallisuus on minulle tärkeää, myös työmailla. Omassa työssäni pyrin minimoimaan turhat riskit ajattelemalla ensin, ja toteuttamalla vasta sitten.

Näin lopuksi haluan kertoa sellaiset terveiset uusille asiakkaillemme, että paikka kuin paikka, tarkastus kyllä onnistuu. Voin vannoa, että hommat hoituvat varmasti – vuosien kokemuksella. Olkaa rohkeasti yhteydessä ja esittäkää kysymyksiä, minusta tyhmiä kysymyksiä ei edes ole olemassa.